Admiraal III

De 'Admiraal III' wordt in 1928 aangekocht. Het stalen motorschip is in 1908 gebouwd als 'Meinoutje Cornelia' op de werf van W.F. Stoel in Alkmaar in opdracht van J. van der Molen uit Opmeer. Het draagvermogen is 26 ton met 10 pk motor. Het schip is later verlengd tot een draagvermogen van 37 ton met 14 pk Kromhoutmotor.
Het aankoopbedrag is f 4.500,-. Op de koopakte wordt vermeld dat het schip is bestemd voor de rivier- en binnenvaart. Volgens de beschrijving is het schip voorzien van een vooronder, een ruim, een kajuit en een machinekamer en heeft het een mast en een laadboom. Van der Molen heeft het schip in 1912 in Alkmaar laten registreren en brandmerken. In 1935 wordt het schip in Alkmaar geregistreerd op naam van J. Wester en opnieuw gebrandmerkt en wordt Marijtje van Schagen eigenares. Het schip wordt in 1940 verkocht.

Het Uiltje

De 'Admiraal III' is door de ouders van de huidige eigenaar omgedoopt in 'Het Uiltje', onder meer vanwege de platte neus. 'Het Uiltje' heeft een ligplaats in Zuid-Holland.

Admiraal 3 Joop Riet en Annie
De Admiraal III met daarop v.l.n.r.: Joop, Riet, Cor, Annie, knecht Jan Glas? en Jan Wester, ca. 1937
Admiraal 3 jaap, Dirk, Arie
Admiraal III met daarop van links naar rechts Jaap, Dirk en Arie Wester, ca. 1930
Admiraal 3 overlangs
Admiraal III, het schip in volle glorie, vermoedelijk ergens in de ringvaart

 

Uiltje - recreatievaartuig

Uiltje

Admiraal 3 overlangs
Uiltje, voorheen Admiraal III