Admiraal I

De 'Admiraal I' is het tweede metalen motorschip en wordt vermoedelijk in 1926 aangeschaft. (Zou voor de aanschaf van dit schip de 'Met nieuwe moed' zijn verkocht?) Het schip is in 1914 gebouwd op de werf van de firma Verstraaten en Van den Brink in Den Haag. De eerste eigenaar had het 'Maria Alida' gedoopt. Het schip heeft een draagvermogen van 35/45 ton en een 24 pk Duitsch-gloeikopmotor (Deutz-motor). Volgens de beschrijving opgemaakt voor een registratie in 1929 is het schip gebouwd van staal en heeft het een dek en een laadruimte voor het vervoer van goederen en achter een roefwoning. Het is bestemd voor de rivier- en binnenvaart. In een bewaard gebleven bevrachtingsboekje over de periode 1934-1939 dat is uitgegeven door de bevrachtingcommissie Alkmaar lezen we dat de 'Admiraal I' gebruikt wordt voor het vervoer van kunstmest, granen en veevoeder. Deze transporten gaan van Amsterdam, Zaanstreek en Heiloo naar verkoopkantoren van de LTB in Spanbroek, Schagen, Beverwijk, Purmerend, Oude Niedorp en omgeving. In 1935 wordt Marijtje van Schagen, na het overlijden van haar man, geregistreerd als eigenaar van het schip. Pas in 1949 wordt dit schip door haar verkocht.

De data van de foto's zijn niet altijd duidelijk en soms rechtstreeks met elkaar in tegenspraak. Ook de makers van de foto's zijn vaak nog onbekend.
Wie helpt ons verder?

Willy

De 'Admiraal I' is omgedoopt in 'Willy' en wordt gebruikt voor de sportvisserij op de Waddenzee. Den Oever is de thuishaven van de 'Willy', zie de foto's onder aan de pagina.

Anna Isabella

Oktober 2013 krijgt de "Willy" nieuwe eigenaars en wordt het schip omgedoopt naar "Anna Isabella". De Anna Isabella heeft onder de naam "Luxe-MotorLangedijker-Anna-Isabella" een eigen Facebook pagina.
Op de eigen Facebook pagina van de Anna-Isabella is ook de Willy nog te zien.

Admiraal I

Oktober 2015 is het tweede motorschip van Jan Wester na de vorige namen Willy en Anna Isabella weer teruggedoopt naar Admiraal I. Sneek is de thuishaven en het motorschip is vanaf de herdoop eigendom van nazaten van een vorige eigenaar.
De facebook pagina die voor de Anna Isabella werd opgezet is omgedoopt naar Luxe Motor/Landijker Admriraal I en we zien daar dat de Admiraal I opnieuw flink onder handen wordt genomen. Vooral het interieur krijgt een opknapbeurt.
Volg de Admiraal I op Facebook.

Admiraal I
De Admiraal I (met witte kajuit), waarop Neli Wester en knecht Jan Jonker uit de Berkmeer; op de achtergrond de houten Schippersbrug, ca. 1935.
Admiraal I

De Admiraal I (met witte kajuit), links Neli Wester, rechts Jan Jonker. De twee meisjes ertussen zijn Riet en Annie Wester.
De foto is naar een kleine kleurenkopie. In handschrift van waarschijnlijk Riet Wester staat onder deze foto geschreven:: Admiraal I april 1940.
Voor een betere foto zoeken we het origineel, wie heeft deze foto?

Admiraal I
De Admiraal I, met laadboom! Foto uit "Adieu Schipper".
In Adieu Schipper wordt de boot "Admiraal" genoemd. Helaas is de kwaliteit van de foto dermate slecht dat precies vaststellen of het de admiraal I, II of III is, niet mogelijk is. Wie heeft het origineel van deze foto?
Admiraal I
Helaas een zeer onduidelijke foto, maar toch, de Admiraal I
Admiraal I
Nog zo'n wazige foto. Volgens overlevering 1937, het afscheid van de Admiraal I.
Op de foto zouden o.a. de volgende personen staan: Joop Wester, Riet Wester, Annie Wester en Cor Wester.
Achterop de foto (Wim Wester) staat vermeld: ca. 1934.
Admiraal I

Grossieren in wazige foto's. De Admiraal I, witte kajuit achter, zwart tussenstuk met patrijspoort.
Achter op de foto: 1934, maar wie is de persoon?

vrachtboekje Admiraal 1 schipperij Wester Obdam
Vrachtboekje Admiraal I (1934 - 1939) Klik op de foto om het boekje in te zien

 

Willy - Sportvisserij op het Wad (anno 2009)

Admiraal I
De "Willy" (voorheen Admiraal I) anno 2009. De foto('s) zijn genomen op 24 september op de permanente ligplaats van de Willy, de haven van Den Oever.
Admiraal I
Willy met links Ben Wester.
Admiraal I
De voorsteven. Het anker is later aangebracht, de reling ook.

Anna Isabella (2013)

Anna Isabella (Willy)
Oktober 2013 krijgt de "Willy" nieuwe eigenaars. Het schip wordt omgedoopt naar "Anna Isabella". De Anna Isabella heeft onder de naam "Luxe-MotorLangedijker-Anna-Isabella" een eigen Facebook pagina.
Op de eigen Facebook pagina van de Anna-Isabella is de Willy nog te zien. De nieuwe eigenaars zoeken nu naar een historisch verantwoorde kleurstelling.